Header

Opvolger HTC One X krijgt 4,7″ Full-HD-scherm

26 januari 2013 | In HTC One X nieuws

De opvolger van de HTC One X krijgt een beeldscherm met een diagonaal van 4,7″ en een resolutie van 1920×1080 pixels. Dat claimt althans EVLeaks, die op Twitter eerder veel details van onaangekondigde HTC-smartphones meldde. Het beeldscherm van de ‘M7′ is van een nieuw type.

Het gaat om een SoLux-display, meldt EVleaks bij Unwired View. Het is onduidelijk waarnaar SoLux verwijst, maar het zou de afleesbaarheid in direct zonlicht en de kleurreproductie moeten verbeteren. SoLux lijkt een merknaam van een bedrijf dat belichting in winkels en dergelijke regelt. Het scherm heeft door zijn diagonaal van 4,7″ en resolutie van 1920×1080 pixels een ppi van 468, waarmee het om het scherm met de hoogste pixeldichtheid tot nu toe zou gaan.

De processor is volgens het gerucht een quadcore Qualcomm Snapdragon van ‘de tweede generatie’. De eerste generatie verwijst vermoedelijk naar de S4 Pro, de processor uit onder meer de Nexus 4 en HTC’s eigen Butterfly-telefoon. Wat de tweede generatie is, is onduidelijk: Qualcomm heeft nog geen opvolger voor de huidige S4 Pro gepresenteerd. De soc, waarvan de processorkernen lopen op 1,7GHz, wordt bijgestaan door werkgeheugen ter grootte van 2GB. Het opslaggeheugen zou 32GB bedragen, terwijl verbinding kan worden gemaakt met internet via 3g tot 42Mbps, 4g en wifi via 802.11ac, de relatief nieuwe wlan-standaard.

De camera zou in de marketing worden aangeduid met de naam Cinesensor, vermoedelijk met een verwijzing naar de videocapaciteiten: er zou ‘video-hdr’ ondersteund worden. De sensor kan volgens het gerucht plaatjes maken met een maximale resolutie van 13MP. Voor het geluid zou Beats Audio een eigen versterker hebben ontworpen, terwijl de ‘Clear Words’-technologie de gesprekskwaliteit zou moeten verbeteren. De software op de telefoon is Android Jelly Bean, waarvan onduidelijk is of het versie 4.1 of 4.2 betreft, met Sense 5.

Hierbij dient aangetekend te worden dat de namen die HTC in de prototypefase gebruikt niet altijd worden genoemd in de uiteindelijke marketinguitingen. Het is naar verluidt al vaker gebeurd dat namen die HTC aanvankelijk gebruikte het uiteindelijk niet hebben gehaald.

De telefoon zou moeten worden gepresenteerd op Mobile World Congress, een telecombeurs die eind februari in Barcelona wordt gehouden. Een release zou dan logischerwijs dit voorjaar volgen; in de afgelopen jaren bracht HTC in Barcelona gepresenteerde telefoons telkens in de periode tussen maart en juni uit. Er zijn nog geen afbeeldingen van de M7, waarover al eerder vage geruchten gingen.

Laat een reactie achter

*