Header

Aangenaam: de iPhone 5C

11 september 2013 | In HTC One X nieuws

Aangenaam: de iPhone 5C

Apple wil meer, wil breder. Je zou denken; Apple heeft de wereld al veroverd, maar niets is minder waar. In opkomende landen scoort Apple nog altijd beduidend minder goed dan Samsung Galaxy series en Huawei telefoons. Daarom is op 10 september de nieuwe “goedkopere” iPhone 5c gelanceerd. Een goedkopere versie van het iPhone hoofdproduct, waarmee Apple gaat proberen opkomende markten te veroveren.

Uiterlijk en capaciteit van de iPhone 5C

Hij ziet er misschien enigszins plastic uit, maar dat is omdat hij ook echt grotendeels van plastic gemaakt is. De iPhone 5c is leuk, speels en modern en verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren (roze, wit, geel, blauw en groen). De telefoon is uit een stuk gemaakt met een met staal verstevigde achterkant, zodat hij ook niet snel zal breken (aan de achterkant dan wel). De voorkant is van glas en ziet er uit zoals de iPhone. De iPhone 5c is verkrijgbaar met 16gb capaciteit en 32gb capaciteit. Wat je voorkeur ook heeft. De grootte is niet veel veranderd sinds de iPhone 5, de telefoon is wel iets zwaarder met een gewicht van 132 gram.

Technische specificaties

De iPhone 5c bevat een A6 Chip evenals de iPhone 5 en heeft zoals voorheen Bluetooth 4.0 en 800.11a/b/g/n Wi-Fi (802.11n 2.4GHz en 5Ghz). Het display bestaat uit een 4 inch multitouch retina scherm met een resolutie van 326 ppi. Dit zorgt ervoor dat het design van IOS7 goed tot zijn recht komt, wat helpt omdat deze aanpasbaar is aan de kleur van je telefoon. Ook deze telefoon werkt op de bij de iPhone 5 gelanceerde lightning connector die sneller oplaadt dan de oudere telefoon. De presentaties op het gebied van batterijduur zijn vergelijkbaar met die van de iPhone 5, met een stand-by tijd van ongeveer 250uur. De camera van deze nieuwe telefoon biedt je de mogelijkheid 8MP foto’s te maken en video’s van 1080p te maken. De camera aan de voorkant van de iPhone 5c maakt foto’s van 1.2 mp en videos van 720p. Veel is er dus niet veranderd, maar het blijft een stijlvolle, complete smartphone.

Goed voor het milieu

Apple probeert zich ook steeds meer milieuvriendelijk te profileren, daarom is er geen kwik gebruikt in het LED scherm en ook geen arseen in het glas van het scherm. Ook zijn de volgende bestandsdelen niet gebruikt in het maken van de iPhone 5c:
• Broomhoudende brandvertragers
• PVC
Om dit “groene imago” nog wat meer kracht bij te zetten is apple ook een recycle programma begonnen. Wat de details daarvan gaan worden is nog niet helemaal bekend.

Weinig vernieuwend aan de binnenkant, fun en speels aan de buitenkant

Over het algemeen weinig veranderingen ten op zichte van de iPhone 5. Ook is er nog enige discussie of de iPhone 5c wel echt goedkoper is. Waarschijnlijk gaat het goedkoopste model los 599 euro kosten. Van een iPhone Cheap is dus geen sprake, misschien is het meer een iPhone (i’m just a tiny bit) Cheaper meer toepasselijk. De vraag blijft daarom of deze telefoon op de grote bestaande markten, zoals West-Europa, een succes gaat worden. Het prijsverschil is immers erg klein. Toch is het een leuk en vernieuwend toestel, de kleuren waarin de smartphone verkrijgbaar is maken het een hippe en trendy smartphone dat ook zeer geschikt zal zijn voor branding.

Laat een reactie achter

*